IDAG: utflykt till Pa Lao U - vattenfallet



badar medmanga & stooorna fiskar

en glad Lina! :)


Obeskrivligt vackert!  GRONT AR SKONT!! (inse det Erica;)

Nu ska jag och johanna ta en tuktuk fran stan hem till de andra och kika pa nagon film!
Hoppas ni har det bar hemma i kylan! ♥ // Lisa

FLIPP, inte flopp!

Eeh ja.. killarna har ju sina olklader och vi tjejer vill inte vara samre. Har drar vi en MEGA POSE i vara fina utstyrslar! Se och, njut! Vi tjejer blev iaf super peppade efter en harlig aktur i en partytuk tuk och med dessa klader pa fanns det ingenting som stoppade oss! Vi peppade upp killarna (forutom Viktor som har oroninflammation..) och letade upp Boraskillarna & tjejerna och bjod hem dem till varat hus!


- Sahar dricker man ol!

Gunnar steker i poolen med sin mankini!

En dalig bild pa en del av ganget innan vi drog ut och in till bar/horgatan! :)

EN RIKTIGT ROLIG KVALL!!
// Lisa

STRANDEN for nagon dag sen:


vi 5 korde pa strandhang en kvall!

Bilderna talar for sig sjalva! Kul kvall! :D TJENA SANDEN!!

// Lisa

ๅๅๅๅๅๅๅๅๅๅๅๅ

Eftersom vi har skjutit upp resan till vattenfallet igen sa ar det ju imorrn som vi kommer aka antligen. det ska bli skont, men jag langtar till stranden nu nar brannan har lagt sig antligen.

igar kvall var den hardaste kvallen hittills, vi slog ihop oss med ett skont gang fran boras och skakade om hua hins centrum anda fram till morgonkvisten, borasarna visade oss hotell hiltons dansgolv som vi agde upp. dom hade ett liveband dar som korde diverse rixfm hits, alla andra pa dansgolvet var svenska gubbar och thailandska tjejer som tar betalt. vi forsatte ner pa bargatan efter det dar vi traffade varan van den trebenta hunden som markus har namnt tidigare, jag blev spankad av en typ 8arig liten kille och kopte sedan en bukett rosor fran honom. bilder lar val komma upp senare.

Gunnar Olander
O Granna Lunder

YEEEESSSS

drinkar, sand och glass

Igar var vi och at pa Sweden restaurant! Dar dracks aven nagra drinkar!
Kvallen fortsattes sedan vidare till stranden (alla utom Lina och Viktor)

Bilder darifran kommer senare!!



Nu ar vi tjejer pa LotuS, vi at precis varldens godaste glassar! 11 kronor styck, inte helt fel!
Nu drar vi vidareee!!

/ Tjejerna


SAND...

har jag overallt.. den vill inte forsvinna! tack markus!

har borjat marka av hur dalig jag ar pa att halla reda pa mina grejer. varenda gang jag ska ha nan av mina saker sa maste jag forst fraga alla dom andra 5000 ggr om dom har sett den och darefter leta i typ en halvtimme (sen hittar jag dom oftast pa golvet.......) ahh sjukt storigt

imorn ska vi aka till ett vattenfall (eller flera vattenfall var det nog..?) och bada! det ska bli skont att gora nat nytt nu, aven om det varit chiiiiillllllll hittills. tycker jag. fast vissa andra blev ju rastlosa efter 10 min vid poolen.........


nu ar jag och dom andra tjejerna pa lotus, ett stort kopcenter, och ska vaxla lite pengar och kopa lite saker.. killarna ar hemma i huset. slappisar


den har tanten sag vi pa stranden i forrgar:



hon var snygg tankte jag. ville bara saga det.


xoxoxoxoxooxoxox /Erica

Va heeeende?

Hejsan! Markus här, IGEN! Klockan är 8 och jag tror många av de andra sover. Vaknade, kände att jag var tvungen att berätta om vår ganska... flippade kväll igår så jag begav mig ner till servicehuset och datorn. Dock hade det inte öppnat än så jag begav mig ut på en liten 40minuters promenad i flipflops och en tandborste i handen! Ganska ointressant promenad, såg typ 100 höns, 50 hundar och det var typ allt.

Kom tillbaks, det hade öppnat, wiihoo.

Okej, så, gårdagen. Eftersom vissa var lite öm och stram i kroppen så stannade vi hemma hela förmiddagen och bara chillade, lite pool, lite biljard, lite sånt. Sen skulle vi inte till stan för att uträtta lite småärenden och äta middag.

Vi käkade på sweden restaurant och för mig blev det laxfilé med stekt potatis! Sooooooom jag saknat laxfilé! Jag bör även tillägga att den måltiden var den dyraste jag ätit än så länge! HUNDRATIOSVENSKAKRONOR!!!!!!!! I den ingick en singha, en piná colada, en stooor portion lax och ganska mycket stekt potatis :D

Aja, sen splittade vi på oss, jag, gunnar, erica, johnna och lisa gick ner till stranden tillsammans med några öl och breezers för att chilla lite bara och Lina och Viktor gick in mot staden för att handla lite och sånt.

Vi kom ner till stranden och än så länge var allting lugnt. Det kom en trebent hund gående mot oss som var ganska fin, den la sig en bit ifrån oss så vi fyllde en påse med lite vatten och jag gav han min ena strumpa att leka med.

Fortfarande ganska lugnt. Men det var då ett litet hämndbegär började växa inom mig, hon hade ju faktiskt gett mina kära festkläder en ganska distinkt lukt av öl ett par kvällar tidigare. Men eftersom jag är en from själ så bara lät jag lite, lite, lite öl snudda hennes smalben....... och efter det eskalerade det bara.... 4 flaskor senare begravde vi stridsyxorna och gick ner till havet för att bada av oss. Bra idé.

Vi kom tillbaks till de andra och allt var frid och fröjd. Fram tills det att Gunnar skulle börja sprätta sand. Fortfarande dyblöta av det nyss tagna doppet var vi som täckta med lim för sandkornen. Det dröjde inte länge innan det såg ut som om det var en askkopp vi hade simmat i och inte havet. Pågrund av avsaknad av ork att bada igen så bestämde vi oss för att hitta en tuktuk hem så att vi kunde få tvätta av oss på riktigt.

Och det var väl typ det :D Kollade på kläderna jag hängt upp på tork och dom är fortfarande helt fulla med sand, oh lawdy.

Men jag kan meddela att jag fått tillbaks någon form av naturlig färg i ansiktet i alla fall. Och lite skinn på näsan har jag fått igen också (HE HE HE, funny joke dude).

Nae, morgondopp nu, ciao! :)

t( o.o)==O

Waddap! Markus här igen, ensam vaken. Igår var vi på stranden, badade nästan hela tiden gjorde vissa. Detta medförde att vissa fick lite fööööör mycket sol på sig. Så idag blir det nog skuggliggning.

Men jag ville mest bara dela med mig av något helt fantastiskt jag märkt. (Produkten av en liiiiite för händelsefattig morgon)

Om man tar den första bokstaven i de som är härs (vafan är det för ord, aja!) efternamn kan man skriva en alternativ stavning av ordet yesbox!

Jonsson, Ericsson, Sätter, Björklund, Olander, Kvarnlöf, Secher

JESBOKS

Och om man kastar om några av bokstäverna i Johanna Sätter kan man få receptet på en helt fantaaaastisk soppa.

Ärta, Soja.

Och om man kastar om bokstäverna i Gunnar Olander så kan man få till platsen där jag gillar att spendera myyycket tid.

O granna lund.

(Det här känns ohälsosamt, fatta vad 5 veckor till kommer göra med mig, prepare)

Morgondopp nu och sen väcka Lina så att hon inte blir vilding! :O

CIAO!

the beach


HEJ

Tankte bara saga att det ska bli riktigt skont att ga och lagga sig snart i vara nerkylda rum (28 grader)...  Jaa, det ar varmt i Thailand!!

Var ocksa riktigt skont med massagen idag som viktor namnde tidigare, och imorgon ska vi nog till stranden allihopa (och branna sonder oss) om vi orkar kliva upp innan 10.00 (slapppa dagar!)

HA det sa bra / Lisan :)

Viktor

Idag har jag och Lina haft lite alonetime tillsammans da vi drog in till stan vid 10 i morse. Vi har varit och handlat i olika stand langs vagen. Gatt barfota vid vattnet nere vid havet och atit lunch pa ett jattemysig liten strandrestaurang. Vi har aven spenderat ett par timmar inne pa ett varuhyus som heter Lotus och shoppat lite. En valdigt trevlig dag.

Inte blev det sammre efter vi traffade pa de andra heller och gick och fick Thailandsk massage i 1 timme >)

Det ar varmt och skont, jag alskar det har nere. I morgon ska vi alla till stranden!



Ett mer utforligt inlagg kommer nar jag har lite mer tid.

n_n

Markus har igen. Igar hade jag det ruuuuggigt gottigt, nar de andra 6 var in till staden for att handla diverse grejer lag jag kvar i soffan i huset, lyssnade pa dance gavin dance, drack vin och laste veckorevyn. De va nice. Sen slutade vattnet fungera, inte lika nice! Blev forovrigt ingen strand igar, ingen strand idag heller, vi ar lata och lite varma pa nosarna vara.

CU!

(Snart ska jag plocka med mig kameran till datorn och kanske lagga upp nagon bild jag ocksa)

aaaaaaaaajjjjj

jag har brannt mig. pa oronen. saattee det var lite jobbigt att sova inatt eftersom jag inte kunde ligga pa sidan utan att do. och igar blev jag biten av myggor (?eller jag tror att det var myggor) over hela benen och trots att johanna satt precis brevid sa fick hon inte ett enda bett. kul tjej

ANNARS AR DET GANSKA BRA HAR. och vi har ingen sno. och johanna tror att om hon fortsatter i den har takten sa kommer hon att ha olmage nar hon kommer hem. jag tanker inte saga emot.


BABE




//Erica



E ba ba elle?

Okej, Markus har hittat sig till datorn nu ocksa. Gled ner till servicehuset efter frukosten. Bara jag och Gunnar som ar vaken. Klockan ar nu strax innan 9 och det ar 30grader, hehe. Vaknade redan 7 idag, la mig och spelade patiens i en timma innan jag gick ner for att handla mig lite grejer till frukosten. Hade bestamt mig for att gora pannkakor idag.

Gar ner till affaren, koper pannkaksmix, mjolk, nagot att steka i och lite juice. Efter jag betalat foljer kassorskan mig in i kiosken och ger mig en burk av nagot som jag trodde var sylt eller nat, kopte det och gick hem. Borjar plocka fram grejer och marker till min forfasan att det inte finns nagon stekpanna, bara en javla wokpanna. Aja, far gora en extra tjock och extra stor istallet tankte jag. Det borjade ganska bra, smeten tackte hela pannan iaf. Sen gick det bara utfor :( Eftersom det ar sa hoga kanter kunde jag aldrig vanda den sa efter halva tiden sa skar jag den i smabitar, vande dom och forsokte limma ihop den igen med mera smet. Gick inte. Det blev det en javla rora av allt och det slutade med att jag fick kottbullsstora bitar som sag ut som en uppskuren omelett och studsade riktigt bra.

Funderar pa att kopa en pannaka nere pa restaurangen.

Igar var en spannande dag, lite chillhang i poolen pa formiddagen, sen drog vi till ett kopcentra och handlade lite mat och grejer. Dock inte jag som bara tog med mig 20baht (4kr :O ) sa jag gick runt i dodshetta i typ tva timmar och inte gjorde nat forutom att bara varor, grrrr. Sen kom vi hem, gunnar lagade middag, viktor somnade, tjejerna drog till marknaden och sen borjade det sp'ara lite. Tristessen gjorde att jag och Erica mest satt vid koksbordet hela kvallen och spelade konstiga egenp'ahittade spel. Laaaaang kvall men ganska rolig :D Tjejerna kom hem och vi fortsatte spela kortspel, snacka om att jag ar trott pa kortspel nu :S

Kommentarer fran gardagens bilder, hahaha, jaaaa, vilken kvall. Samma sekund som vi sag kladerna ute pa stan sa forstod vi att det var ratt. Det tillsammans med lite ol kunde bara inte ga fel.

Idag glider vi nog ner till stranden for forsta gangen pa trippen, vi har kant oss lite for blek fram till nu. Sa jag steppar upp till huset igen nu jag. CU! :D

SEN KOM KAOSET!




Langre in pa kvallen...... :



(kopierat fran min blogg):

SEN HANDER misstaget/missodet/failet.... Vi ska alla ut och bada, vi tanker "aaah, vi behover
inte lasa dorren den har korta stunden vi ska vara ute!" sa vi  stanger dorren och marker att
den inte gar att oppna igen... Laset pa dorren som vi aldrig lyckats lasa forut gar plotsligt i las!
Paniken borjar langsamt krypa sig pa, hur ska vi gora? krossa en ruta? bryta upp ett fonster???
Efter manga om och men gar Johanna bort en svang med Lina (som ar riktigt ledsen) for
att hon ska fa lugna ner sig lite. Efter bara nan minut kommer Johanna springandes tillbaka och ropar "VAANTA VAANTA, forstor inget!!" Da har dom precis gatt forbi Kent hus (en svensk som fam. Ericsson kanner) och de kommer foprbi och hjalper oss!!
MEd hjalp av en tandare, nagra harspannen och starka nypor lyckas de faktiskt att fa upp dorren UTAN GLASSPLITTER! Vi suckar alla av lattnad!! Tack och lov for svenska grannar, turen och harspannen! ♥


Och eftersom allting sen var frid och frojd gick vi aterigen ut igen for att gora det vi gick ut for att gora!







Idag har vi (alla forutom erica) akt in till "Lotus", ett stort kopcenter och handlat maat, madrasser, mattor och andra nodvandigheter! :) Ikvall blir det kortspelande, vattenmelonatande och mys pa verandan!

Ha en fortsatt bra dag // LISA B.


Dag 3

Igar var det alltsa tjej vs killkvall och jag tror nog killarna vann! Nar vi kom hem fran shoppingen mottes vi av den har synen:


/ Johaaaannnaa

eftersom bilder ar sa kul lagger jag upp nagra fler!!


huset vi bor i! SUPERMYS!

Forsta kvallen i poolen!

Lyckligare grabbar!

Poolsteek idag! ♥

Massagen igar!

Nattmarknadens trangsel, varme och vimmel!
Imorgon steker vi vidare! Vad gor ni da?
hihi puss fran Lisalus ♥

dag 2




HEEEEEJ BLOGGEN!! Erica och Johanna har!

idag har vi baaaadat och soolat och baaadat och sooolat. och nu har vi tjej vs killkvall. undrar var killarna har dackat..

over and out.


Forsta Dagen

Forsta soldagen ar slut har i thailand, vi hangde vid poolen hela dagen och nu pa kvallen har vi akt tuk-tuk in till staden for att kolla marknaden och pulsen, jag har kopt en stekig kimono ala hugh hefner thaistyle. den ska jag steka runt i resten av resan. just nu sitter vi pa ett internetstalle och efter det har ska vi troligen kopa 1 timmes helkroppsmassage for 60 svenska kr, gott!:D hittills har det varit sa sjukt najs, 30 i solskyddsfaktor har varit perfekt och den thailandska solen har varit ganska skonsam idag, markus och viktor har brant sig lol. nar vi kom fram igar med planet delade vi upp oss i tva taxibilar for att aka fran bangkok till hua-hin jag markus och erica kom fram ungefar 1 och en halv timme fore dom andra, och vi hade ingen nyckel sa vi gjorde det basta av situationen och avnjot en ol i poolen, olen ar ganska smaklos men helt ok. det har var mitt livs forsta blogginlagg sa klaga inte pa hoppigheten, nu ska vi dra vidare, hej!


// Gunnar

och ...

... johanna har solbrillebranna, rofl.

n_n

Markus blev biten av en mygga, rofl.

Thailand

Viktor har.

Nu ar vi efter manader av vantan antligen framme i Thailand.

Resan var lang men gick relativt bra. Forst sa tog vi ju taget fran tagstationen i ostersund 06.00. Sen kom vi fram till arlanda vid 10.30 dar vi fick vanta anda fram till 20.10 nar flyget skulle ga (trodde vi). Men flyget hade blivit forsenat ch vi stressade ju upp oss ratt bra da eftersom vi bara skulle ha ca 1 timme pa oss i kopenhamn innan varat nasta flyg skulle ga. Men det gick som sagt bra och efter 60 minuter pa flyget mellan stockholm-Kopenhamn, 10 timmar pa flyget till bangkok och efter en valdigt slitsam, 3 timmar lang taxiresa var vi antligen framme i hua hin. Infor taxiresan delade vi forresten upp oss och sa att jag, Lina, Lsa och Johanna akte i en taxi. Val i Hua Hin visade det sig att varan chauffor inte hittade till Tropical hill dar vi bor sa et tog oss ytterligare 2 timmar att ta sig till huset och vi var da valdigt stressade eftersom vi inte kunde fa tag i Markus, Gunnar och Erica som var i den andra taxin och det var vi som hade nyckeln till huset och de maste ju ha trott at det hant oss nagot.

Men nar vi val hittar dem sa visar det sig att de javlarna ligger och slappar i polen och dricker breezers och ol (som for ovrigt kostar ca 10 sek dar vi bor). Sa efter mycket om och men sa var vi iaf framme. Efter nagra fler timmar i polen med goda saker pa flaska sa gick vi och la oss.

Denna dag har vi spenderat storsta delen av varan tid vid polen. Sen sa har vi aven lyckats lasa oss ute fran varat kassaskap som vi har Linas pengar och pass i, jag har brant mig pa ryggen och Markus har hunnit fa nagot som liknar valdigt starka solecksem.

I skrivande stund befinner vi oss i Hua Hin centrum dar vi har gatt pa marknader och varit pa restaurang. Vill garna skryta lite om att maten har kostar oftast under 20.- och jag har kopt ett par flip flops for ungefar samma summa. Vi ska snart ivag pa marknaden igen och fortsatta shoppa.

Kommer uppdatera lite senare med det Thailandska telefonnummret jag har skaffat mig sa att de som vill kan fa tag i mig (mamma och pappa).


Tack for idag!

/Viktor

Arlanda

Just nu sitter vi allihopa på arlanda. Kom på att bästa sättet att fördriva tid måste ju ändå vara att sitta vid datorn och hänga så nu har jag (Viktor), Markus och gunnar betalat 29:- var för att surfa i 1 timme.

Jag och Gunnar har varit och käkat också. Blev ett ställe som heter Alfredos och det serverades en helt okej pasta med kyckling. Har sovit en stund också men av oförklarlig anledning tyckte Lina att det var värt att väcka mig och sedan kunde jag inte somna om.

Aja, en kort statusuppdatering räcker. Nu är det bara att vänta tills kl 20:10 när vårat flyg går.




/Viktor

tjillivippen

Om ungefär 9 timmar rullar tåget från kalla Östersund till kalla Arlanda,
tågresan tar ca 4.5 h. Sen väntar 10 h på Arlanda, 13 h i ett flyg och slutligen
ungefär 4 timmar i en taxi till Hua Hin! Men vi klagar inte!! Vi har varandra och en
spännande resa framför oss! (bara nu ingen försover sig eller glömmer passet ;)

Och JA: vi kommer att sola och njuta lite åt er också! :)

Puss och kram ♥ Lisa

Brb Thailand!

Ny blogg-domän av den anledning att man inte kunde lägga in en kommentar om man inte ville krångla med att skaffa Google-konto, Livejournal, Wordpress, Typerpad, AIM, OpenID.
Vilket jag antar inte föräldrar andra kanske inte orkar göra..eh

Hoppas ni guys inte vill strypa mig nu.. hehe


//Lina


RSS 2.0